torsdag 27. januar 2011

Norges styggeste vaskerom to be continued

Da er jeg i gang på jobb igjen, og tror dere ikke jaggu at jeg begynner å føle meg pjusk igjen! Men, jeg er enda ikke ferdig med pencilinkuren, og jeg har virkelig ingen plan om å være mer syk. Sølve føler seg heller ikke bra,  men vi velger å tro at det er siste runde med litt slapphet nå!

I dag etter jobb tok vi turen til IKEA! WOHO!
Med budsjett og greier (Holy moses!). Hovedplanen var rett og slett å få tak i benkplate til vaskerommet. Jeg vil ha stelleplassen klar så fort som mulig, lei av provisoriske løsninger etter at vi flytta stellebordet inn på rommet til Benedicte. Den kan nemlig gjøres om til hylle/reol og den skal derfor romme leker og bøker inne hos henne framover.
Vel hjemme kan vi slå fast at benkplata var genial, men vi feilberegna oss dog litt. Vi sjekka størrelsen på eska, og ikke på selve plata. Så det viser seg at benkplata er 7 cm (forbaska emballasje!) kortere, noe som fører til at vi må være litt kreative i den ene enden. Men, utfordringa tar vi på strak arm.
Så nå er vi et steg nærmere :)
Benkplata på plass :)

Vi kjøpte også ramme til verdens nydeligste julegave fra skatten vår. Et dikt med hennes fot og håndavtrykk. Det skal selvfølgelig opp på veggen!

Venter bare på å bli hengt opp.


tirsdag 25. januar 2011

Norges styggeste vaskerom

kan jeg nok pårope meg og ha.
Det er virkelig preget av 70- og 80-tallets fargevalg og standarden deretter også.
Ettersom vi lurer litt på å bytte rom på bad og vaskerom har vi ikke tenkt og gjøre store greiene ut av oppussinga av vaskerommet.

Det vi har gjort så langt er å male tak, vinduskarmer og skap hvitt. Så var planen og ha en blågrønn herlig spa farge på dørene, men jeg var mildt sagt bortreist når jeg plukka farge så det ble en blåfarge. Men, den får duge! Håndtakene på dørene gadd jeg ikke gjøre annet med enn å spraylakkere sølv.

I dag bestemte jeg meg for at benkplata skulle ut av hus, så etter noen runder med kniv,skrujern og hammer fikk vi den ut i kveld. Så nå er planen å anskaffe en helt enkel hvit benkplate.
Vi har vært inne på å male veggene hvite, men ettersom det er et våtrom så må det dyrere maling til, og vi gidder rett og slett ikke å legge mer i det. Planen er at det skal være et stellerom og vaskerom. I allefall foreløbig.

Lekkert, hæ? ;) 
Benkplaten er endelig ute, og den gule fæle fargen blir dekket av en ny plate og litt maling. 

I morgen skal jeg prøve meg på jobb igjen, formen begynner absolutt å bli bedre :)

mandag 24. januar 2011

En ting er å fremkalle bilder

En annen ting er å organisere de! 
For det har jeg mange planer for. Som jeg dog sjelden gir meg selv tid til å gjennomføre. 
Jeg har lovt meg selv at jeg skal legge fra meg tanken om å scrappe alle bildene av tulla vår, for det blir bare ikke gjort. Så jeg har kjøpt inn et enkelt album der de fleste bildene skal inn, med enkel tekst som f.eks sted og år. Vel, det tar sin tid å begynne på et enkelt prosjekt som det også. 


Så, i dag krøp jeg sammen i sjeselongen. Tente litt lys, laga meg en kopp cafe caramel og benka meg til med spotify, album, bilder og halsdrops og satte i gang. Etter en liten halvtime, fant jeg ut at det holder jaggu ikke med et album, eller to, her snakker vi kjapt 10 med alle bildene jeg har tatt. Men, det første albumet er iallefall ferdigt.Eller, jeg har ikke skrevet noe tekst. Jeg må jo dobbelsjekke litt. Så jeg er i gang.


 Haugen av bilder har samla seg opp.

I dag henta Sølve Benedicte i barnehagen, og det tok ikke mange minuttene hjemme før hun fant noe å bryne seg på. Mamma hadde selvfølgelig glemt pakken med telys på bordet, og vips så var det telys utover gulvet. 


Til slutt vil jeg sende en bursdagshilsen til min kjære, gode vennine Ragnhild med 27 årsdagen i dag <3
Og en hilsen til "svigerfar" Reidar med 67-årsdagen i dag!
Håper dere har hatt en fin dag med deres nærmeste og at dagen har vært fantastisk!
Benedicte sender en stor klem til farfar!

søndag 23. januar 2011

I kveld sto det lasagne på menyen

Og da selvfølgelig hjemmelaga! Min herlige gode vennine Jannike ga meg for noen år siden en oppskrift på en lasagne, og jeg var litt skremt for å prøve oppskrifta til tross for at den var fri for paprika og krydder. Men, etterhvert hev jeg meg over den, og kan ikke si at det var kjempe godt første gang. Det var litt "kryddersmak", litt fremmed og skummel mat. Jeg som aldri hadde spist lasagne, kunne plutselig spise lasagne. Men, den var altså likevel god nok til at vi lagde den en gang til... så en gang til... og enda en.. Og nå ELSKER jeg den.
Så, tusen takk Jannike! :)
Dagens middag, YAMMI! :D

 Formen er blitt bedre, men jeg hoster, hoster og hoster. Slitsomt!
Så helga har blitt tilbringt på en veldig avslappende og nærmest kjedelig måte. Men, vi har iallefall vært sammen, og det er veldig koselig bare det :) 


Til slutt noen bilder av eventyrerinnen vår (som er høyt og lavt)
"Gi meg kamera!"

Her kan dere se de to søte tennene som har dukka opp i overmunnen. Hun er i ferd med å få jeksler, men har bare totalt fem framtenner. 
Koser oss med biola:)

lørdag 22. januar 2011

Litt old news

får duge inntil jeg er blitt frisk :D

Etter hundreogfemtito runder om hvordan vi skal ha det på soverommet. Så ble vi enig om å henge opp en hylle over senga, og omsider fikk Sølve den opp. Jeg har kjørt på med gode, og varme ord om hvor handy og flink han er. I stort håp om at han fortsetter. Det har ikke gitt store resultatene enda, men jeg får gi på mer.

Ideen hans er at han skal legge inn ledlys i hylla. Min ide er å først og fremst bytte ut nattbordlampene våre (min har fått seg en real omgang kan dere se). Jeg har funnet nattbordslampene jeg vil ha på skeidar, men så er det de berømte kronene. Så inntil videre får vi leve med lampe på halv stang.

Jeg kunne også tenkt meg og gjøre noe med taklyset, for den ufolampa som nå er oppe gir alt for dårlig lys. Nå var ikke jeg enig om at den skulle opp der i det hele tatt da, men pappa og sølve rotta seg litt sammen. Og ha en lyskrone på soverommet hørtes jo sååå teit ut;)

Nå når sprinkelsenga er ute, tenkte jeg og få inn noen malmkommoder langs veggen, og eventuelt et skrivebord/sminkepult. Jeg vet ikke helt hvordan enda, men får surfe etter noen løsninger og se litt i butikker :D

Eller kanskje noen har noen gode ideer?

torsdag 20. januar 2011

Syk, syk og atter syk

Med mine blanke ark, skulle år 2011 få en start overfylt av positive tanker og ideer. Ikke mange dagene tok det før en influensa slo beina under meg. Så her sitter jeg på andre runde med pencillin, paracetinntak, plagsom hoste og snørrete nese. Og for all del ikke glem ørene! Hørsla er sterkt nedsatt i disse dager, og jeg får de enkleste setningene til å høres ut som de mest snodige. Det positive med det, er at jeg iallefall har fått meg noen runder med knising og latteranfall.
Benedicte starta runden først, og sendte den videre til meg og sølve. Sølve slapp billigst unna, han som ikke engang tar tran eller vitaminpillene sine! Influensaen utvikla seg til en ørebetennelse for lille skatten vår, og en kraaaftig halsbetennelse for min del. Jeg var i en liten periode om hvor drøvelen min skulle legge seg, da den ble skvisa mellom to svært hovne mandler. Men, nå er ting på vei ned. Håper jeg :)

Så jeg får bare stå på, og se på det som om at jeg går på resten av 2011 med et sterkere immunforsvar og bite i meg de gangene jeg må ta helgevasken, bære ut søpla eller skifte på senga at det er SÅ mye bedre enn å ligge sjuk med feberfrysninger og hodepine. Det er sikkert ment som en slik lærepenge til alt jeg syns er kjedelig.

Ettersom vi bare har vært syke, har vi også lite nytt og fortelle. Benedicte er blitt veldig flink på å stå ved stuebordet og hive ALT i gulvet. Så kjapp og klåfingra hun der er så har hun allerede knust tre tallerkener og et glass. Her gjelder det å følge med. Hun skal aller helst drikke det samme som oss. Og er fæææl til å prøve å lure til seg en slurk av det som er i glassene på bordet. Det har resultert i at hun har smakt julebrus, pepsi max, og en klunk iskald kaffe. Heldigvis falt ikke noe av det sææærlig i smak.
Hun stabber seg rundt bordet og viser heldigvis mer og mer interesse for å gå/stå.

Benedicte Sofie er veldig glad i og prate i telefonen så hun bruker diverse leker og andre gjenstander som telefon titt og stadig. Aller best er det når bestemor og bestefar i trøndelag ringer. Bestefar fikk forleden et klungende klart "HEIA!" når han ringte. Ordene blir fler og fler, men vi forstår lite enda. Men, det kommer seg. Aller best er hun til å rope "pappa!! Pappa!", noe jeg syns er kjempe greit om jeg trenger litt hjelp. Han kan lett si nei til meg når jeg roper og maser, men hvem kan vel si nei til lille skatten vår som roper? :D

Jeg håper at vi er raske og fine til helgen, sånn at vi får kosa oss litt sammen. Så kanskje vi får fart på noen husprosjekt eller familiesysler. Jeg er iallefall veldig klar for å komme meg ut av sofaen og bli frisk igjen!


søndag 2. januar 2011

Riktig godt nytt år!

Det kjennes i grunn like herlig ut når man står i inngangen på et nytt år med blanke ark, og nye muligheter. Siden jeg fikk Benedicte har månedene rast avgårde, og nå har jeg allerede feira to nyttårsaftener med skatten min. Tenk det! I året som kommer blir Benedicte hele 2 år! Men, før den tid så skal hun begynne og gå, si flere ord, prøve seg på nye utfordringer og sjarmere mamman og pappan sin masse. Dere kan tro vi gleder oss! 


I jula har vi kost oss i trøndelag, men tiden ble som alltid for kort! Det minner oss til stadighet på hva vi går glipp av og hvor godt det hadde vært å være nærmere familie og venner. Jannike og Trond fikk ei herlig lita datter 1. juledag, og det gjorde innmari godt å i allefall få sett lille nurket. Deres eldste sønn, og Ragnhild og Mortens skjønne frøken har også vokst og blitt noen herlige selvstendige barn. Sist jeg så de var de på gulvet og stabba i rundt. Nå løp de avgårde, snakka tydelige setninger og ord. 


Jeg fikk laga en bleiekake til Jannike også, som jeg heldigvis rakk å gi til henne før vi dro.

Det kjennes fælt å være så fremmed for sine venners barn, så jeg håper med årene at vi nå kommer oss til trøndelag og at Benedicte Sofie får bli bedre kjent med våre venner, sin tante og onkler, og ikke minst besteforeldrene sine. 


Uansett, tusen takk for ei kjempe fin feiring i trøndelag! Vi har kost oss stort :)
Også en kjempe stor takk til alle gaver til oss, og Benedicte! Alt har vært helt fantastisk fint og nyttig! :)


Ettersom at julefeiringa i år ble lagt til trøndelag (var i stryn i fjor) så sendte foreldrene til Sølve julegavene nedover til oss før jul. Vi valgte derfor å åpne disse før vi reiste oppover, rett og slett på grunn av plassbesparing. Så Benedicte fikk fyre løs med julegaveåpning, og det falt i god jord! 
Kjempe glad for å åpne gaver.

Vi måtte prøve en av kjolene hun fikk.




Sommerhatten måtte prøves også. Blir fin til sommern :)


Så fikk hun smykke og armbånd. Kjempe spennende.

Hun var ikke helt begeistret for å ta på seg armbåndet, men når det kom på skjøt hun fram hånda, og utbrøt "OI!!". Dette var populært :)


Igjen, tusen takk for gavene! :)


I år har vi feira nyttårsaften på Sørlandet. Min første nyttårsfeiring hjemmeifra. Cecilie og herlige lille Kine feira kvelden sammen med oss. Vi spiste kalkun og hadde en nokså rolig feiring sammen :) Takk for besøket! 
Benedicte syns rakettene var spennende, studerte lysene og sa stort sett "OI!!". 


I helga har vi bare kost oss vi tre, slappa av, gjort praktiske gjøremål og tatt det rolig. I morgen braker hverdagen løs. Så vi har bare roa helt ned. 
Benedicte Sofie har tegna litt, testa sitt nye akebrett og lekt med ball. Hun har fått veldig iver etter klementiner og jeg tror virkelig ikke hun kan få nok. Det er også blitt veldig gøy og mate oss. Så hun deler heldigvis litt klementiner med oss. Gjerne etter at hun har smakskontrollert den selv;)


Ellers har jeg fått ferdig noen småprosjekt, som benk i gangen, hyller på stua og sånt :)




Fikk ordna meg en liten "julekrans" i gangen.

Nye herlige dørmatta mi som jeg har hatt noen uker nå, veeeldig fornøyd!



Fått på plass benk i gangen, med kurver under sånn at det skal gå kjappere og finne fram luer,votter og lignende til Benedicte. Hun har forøvrig funnet ut at det er gøy å tømme kurvene selv;)




Kjøpt meg en liten praktisk kurv til å ha i gangen med raggsokker i. 


Benedicte har fått på plass madrass i kosekroken sin. Ble lillastoff med mørkelilla elefanter, men jeg syns det ble for mørkt. Så mulig jeg skal finne et annet stoff og sy et nytt trekk :)




Billyhyllene er på plass med belysning :) Veldig deilig og slippe den store sorte romdeleren:)

I morgen skal lille frøkena vår i barnehagen og det tror jeg blir godt. Hun er helt propell for tiden, og mamma og pappa klarer ikke å finne på nok gøy. 

Ønsker alle et fint 2011!