fredag 2. desember 2011

Advenstiden er endelig i gang

Jeg har på mange måter gleda meg til denne tida. Det er tid for kos,juleforberedelser og å verdsette de man har i rundt seg. Og det fører med seg forventninger, julemusikk, levende lys og glede.
At jeg er glad i adventstiden er ikke noe å stikke under en stol. Den er liksom en verdig avslutning på et fint år, og julen topper og avrunder det hele.

I dag har jeg hvertfall gleda to venniner, senere i dag blir nok Benedicte glad når hun får åpne sin kalender, Sølve skal nok gledes når pizzaen står på bordet, pappa fikk endelig sin farsdaggave i hendene, mamma og pappa fikk også en liten førjulskoshilsen i posten. Og da har jeg iallefall gleda noen i dag, kjennes veldig godt!

Juleforberedelsene her hjemme er sånn smått i gang, litt etter hva dagsformen tåler.
Julestjerna er iallefall opp (som dere ser over), og advenststakene er satt opp i vinduene. Adventsstaken med levende lys bestemte jeg meg for å endre på. NÅ tenker jeg at jeg gleda brannvesenet en smule også! Jeg tok nemlig ett støre fat og satte de i! Og med fine adventstall fra Rom123, ble det en liiitt annerledes adventsstake enn den opprinnelige.



Jeg har hengt opp appelsiner med nellikspiker, og det dufter jo såååå godt.
Skal se om jeg finner litt mer bånd, men inntil videre får de henge sånn.


Og omsider har jeg fått hengt opp trollhassel over peisen. Med god hjelp av Sølve. Jeg har bare hengt opp litt midlertidig pynt der nå, men mot jul skal det nok fylles opp med litt annet også. Det geniale med denne er at jeg kan henge opp glasspynten min her, uten fare for at Benedicte skal klare å knuse de. Vel, håper jeg hvertfall!



Ha en fortsatt fin adventstid!

Kjære Ragnhild og Jannike

Dog litt for seint fikk jeg levert dere en overraskelse på døra i dag til to veldig gode venniner. (Takk til postbud pappa).
To venniner som har fulgt meg lenge, og som det er stor glede å se igjen ved hvert trøndelags besøk.
I år fant jeg ut at jeg skulle sende de hver sin adventskalender i form av fyrstikkesker. Det er en liten overraskelse hver dag fram mot jul :)

Kjære gode Ranghild og Jannike!
I forbindelse med den lille adventsoverraskelen jeg sendte dere, vil jeg skrive noen ord om dere begge:)

Jannike og jeg har vokst opp sammen, vi har vært naboer og fulgt hverandre i samme klasse igjennom barneskolen, ungdomsskolen og videregående. Der ble vi skilt litt fra hverandre med videre skolegang.
Men, vi har alltid holdt kontakten. Nå har Jannike fått to nydelige barn, med sin kjære samboer.
Ved siden av jobb har hun stadig nye prosjekter (interiørskole, fagbrev you name it).

Hun er en gledespreder og helt utrolig blid og utadvendt.
Jannike har hjulpet meg mange ganger da ting har vært litt tøft, eller om det er behov for å skravle litt.

Hun har alltid døra åpen, og jeg føler meg alltid velkommen.
Jeg er utrolig glad i Jannike, og det er alltid like gledelig å se henne igjen når jeg kommer hjem.

Takk for at du er akkurat den du er Jannike! :)



Ragnhild har ei herlig jente med sin samboer, og vi er så heldig at hun har flytta i samme boligområde som Jannike (også der jeg vokste opp). Så nå er vi på sene vinkvelder bare en sykkel/gåtur hverandre.

Ragnhild studererer nå sykepleien, og har knapt et halvår igjen før hun er ferdig. Jeg beundrer hennes pågangsmot og ståpåvilje! Her kan du meget godt regne med å stikke innom henne i lesinga og likevel få servert en utrolig fin og god kake eller nystekte boller.

Hun er konditor av yrke fra før av, noe hun også er veldig flink i!

Ragnhild og jeg ble kjent på ungdomsskolen, og etterhvert som vi ble kjent ble jeg mer og mer glad i Ragnhild. Hun har en humor av en annen dimensjon til tider, men som vi sier i venneflokken; "Det finnes bare en Ragnhild". Hu er utrolig blid, og til tider veldig direkte. Og det er derfor jeg er så utrolig glad i hu! :)
Takk for at du er vår gode  morsomme Ragnhild aka "Ragga" :) 
Og lykke til på siste innspurt før jul!

Håper dere koser dere med de litt skakke og skjeve adventskalenderene deres, og at dere får ei utrolig fin adventstid med deres nære og kjære.
Det er vel ikke nødvendig og si hvor mye jeg gleder meg til å komme hjem i jula og se dere i grunn, men for å ha sagt det en gang til; Jeg gleder meg VELDIG!!

Ellers vil jeg ønske alle dere andre en riktig FIN og GOD adventstid, Nyt dagene!