lørdag 25. september 2010

Skrot,baby og maling

Da har vi entret en ny helg, og deilig er det!
I dag vi vært noenlunde effektiv. Benedicte Sofie starta dagen tidligere enn vanlig, men det passa egentlig ypperlig da vi skulle levere avfall på renovasjonsanlegget i dag. Vi leide oss henger fra i går, så vi sto ute i skikkelig ruskevær (kan kanskje tilregnes som en mild storm) og fylte hengeren med allskens skrot. Det var virkelig bra at det var mørkt og vått, sånn at jeg ikke så hva jeg satte fingrene i...

Så i dag har vi kjørt to lass, skulle strengt tatt kjørt et tredje. Men vi får ta igjen hengerleie en annen dag innen vinteren setter inn.
Etter vi var ferdig med å kjøre skrot, hev jeg meg rundt og fikk mala strøk to på konstrastveggen på Benedictes rom. Ble veeeeldig fornøy med fargevalget. Så får vi se om jeg er like fornøyd når rommet er ferdig. Det kjennes langt igjen dit. Veldig langt.
En liten smakebit av rommet så langt;

FØR:

ETTER:
Det blir en vegg med duuus, fin lillafarge. Resten blir i hvittoner :)

Så bar det innover til Hong Kong. Neppe landet, derimot restauranten. Der venta Cecilie og Raimond på oss, med sin vesle 8-dager gammel frøken. Nydelig, og liiiiita. Tenk at vår vesle Benedicte engang har vært så liten. Vi inntok en lunsj/middag og fikk overrekt en liten kurv fylt med noen gaver :) Ser ut til at den ble verdsatt også, og det liker vi :)


Når vi kom hjem, la vi vårt vesle troll. Og hun sovna, på første forsøk! Vi er enda litt i sjokk. Men, vi kjenner derimot at dette kan vi virkelig bli vant med. Deilig å ha kveld.
Så har vi hevet oss rundt med første strøk på resten av veggene. Ikke helt ferdig enda, men jeg må nesten nyte litt lørdagskveld foran tven. En film tenker jeg vil gjøre susen.

Forrige uke var jeg på perfect home party, og i går fikk jeg varene mine. Jeg bestilte ikke så masse, men blant annet denne rammen som skal få en egnet plass i gangen. (Når vi blir ferdig med den også).



I dag var vi forøvrig innom biltema, noe vi egentlig er ganske ofte. Ja, vi har slitt ut våre metre der inne snart tror jeg. Og i dag tvang jeg på Sølve sin første verktøykasse! So here it goes;


Nå skal verktøy, skruer,spikre, avbitertenger, hammere, målebånd, og alt annet stues i denne verktøykassa og alle de andre verktøykassene vi må kjøpe framover. For nå har det virkelig blitt en del verktøy. Over alt! 

Benedicte Sofie har fått seg en herlig hvit lue, må riktignok lokkes med ting for at den ikke skal rives rett av. Men, i de sekundene er på er hun om mulig enda søtere ;D

Med mobil og fjernkontroll er vi god utrustet....

Ha en fin helg!

søndag 12. september 2010

Agurknytt

Ja, da er agurken høstet! Den målte ca 19 cm, og det er helt vilt at han har klart seg gjennom all slags vær og vind. Vi har delte følelser angående og smake den, kan jo ikke kutte opp herligheten, og hva om den smaker fælt? Vel, kommer det ikke flere blogginnlegg vet dere hvorfor;P



Sølve fikk det ærefullte oppdraget med å ta inn agurken. Og sånn går det da!

I dag har vi malt, dører hvite og veggene i lys antikk. Gleder oss til å bli ferdig, klør i fingrene etter å få på gulvet og se hvordan det blir da :)
Her får dere dagens smakebit av gangen så langt.


Heldigvis hjalp pappa oss å henge opp takskinne før han dro. Taket er selvfølgelig ferdigmala før vi hengte den opp. Så langt er vi kjempe fornøyde med den. Deilig å få bort det gule taklyset som var her tidligere, og ikke minst når det ble forsterket av de gule veggene som var der.

I morgen er det ny barnehagedag for Benedicte, og har fått seg en herlighet av en matboks.

Søt, sant?

Barnehagesekken er også klar :)


I dag var det min tur til å sove litt utpå (Vel, det bestemte jeg selv. Sølve var ikke helt enig når jeg ytra ønsket mitt, men det ble heldigvis sånn at jeg fikk sove litt lengre). Så kommer Sølve løpende "Ann-Kristiiiiiin, Ann-Kristiiiiiin!! Se!!!". Dautrøtt snur jeg meg og ser inn i kameraet mitt, og ser at den herlige lille skatten vår står alene i sofaen. Hun klarer ikke å reise seg alene, men hun jobber veldig med saken. I sofaen derimot da prøver hun veldig hardt for å få tak i alle de spennende tinga på sofakanten.

Sov godt, godtfolk! :)


Varmepumpe og annet

Da har jeg ikke særlig grunn til å klage på temperaturen her hjemme lengre, tvert i mot!
Nå har jeg gått fra og fryse til å svette etter varmepumpa kom i hus. Og godt er det! Skal bli spennende og se hvordan det blir til vinteren når den virkelig må jobbe. Den er iallefall enormt stillegående og det er behagelig :)

Siden sist har jeg nå fått merka en hel del av klærne til Benedicte Sofie, så nå får vi tatt med oss en hel del klær til barnehagen. Blir spennende og se hvor godt det holder i vaskemaskina nå da, eller om maskina blir lappa med merkelapper!
Så har jeg kjøpt en kuuul matboks til Benedicte, skal se om jeg får tatt et bilde i morgen :D

Benedicte Sofie har forsøkt seg på fingermaling igjen, med et nytt herlig resultat :)


Til entreen har jeg kjøpt meg en helt nydelig kiste med røsslyng, de er riktignok ikke helt friske og fine på bildet. Det er noe med meg, blomter/planter og vanning som er litt vanskelig for å samsvare. Men, jeg jobber hardt med det, og jeg kan meddele at røsslyngen nå har fått vann. Et glass! Tenker at jeg skal rive på det et glass til i morgen. Spandabel kan man si!


Benedicte mangler stadig vekk klær, akkurat nå er det pysjamaser, og på lindex fant jeg to helt herlige!

Lille my pysjamas ble en hit. Benedicte ville helst klatre ut av vogna for å få fatt i denne. Derimot var hun ikke like ivrige når vi kom hjem og pakka den ut av posen. Men, jeg tenker at hun sikkert helt gjerne vil ha den. Vi leser jo bok om mummi som leter etter lille my daglig;)


Vår egen lille sleeping beauty. For det er jo det hun er:D


og baksiden av pysjen, sett noe så søtt? Speil i baklomma ;D

Jeg har vært på nille og kjøpt mer lilla lysholdere, syns de var kjempe søte. Nevermind den ubehandlede vinduskarmen på bildet. Vi vet ikke om vi orker å male de før vi har fått på mdf platene først. Vi må av med vinduslistene snart uansett så.

Og i dag kom denne koppen i posten;


Jeg klarte ikke å motstå fristelsen når jeg bestilte fremkalling av bilder hos fotoknudsen. Benedicte må jo ha sin egen kopp :)

Ellers har jeg dyrka agurk! Steike altså.. agurkplanten henger faktisk, men en nokså stor agurk har uansett grodd fram. Nokså stor. Tror jeg må dele et bilde i morgen. Som bevis! Jeg, Ann-Kristin i stor mangel på grønne fingre/hender har dyrka en agurk! Oh lord, det KREVER bildebevis...

Ha ei fin natt!

søndag 5. september 2010

Tømmerrenna i dyreparken

..... er temmelig gøy syns vi her igården!Vi tok turen med mamma og pappa når de var på besøk, og med pappa som barnevakt tok mamma, Sølve og jeg turen i tømmerrenna. Lite visste vi om at pappa sto på bunnen og knipsa noen bilder av oss. Bildene viser desverre hvor feig jeg var som gjemte meg bak mamma ;P




Barnehagestart

Nærmer seg altfor fort! Oppstart er allerede i morgen, og jeg er småsjokkert og forundra over hvor permisjonen har blitt av.
Nå er det plutselig tid for foreldremøter (HJELP!), barnehagevogn, og ytterklær i alle slags mulig former, fasonger og forfatninger.
Vi har anskaffet en hel masse ting, som vi ikke aner om vi får bruk for. Men, vi innbiller oss det at det skal bli en lettere barnehagehverdag med alt dette.
Det er vel ikke å stikke under en stol at vi ikke har den bangeste anelse om hva som venter oss, og hva som er best for ditt og datt.
Barnehagen kommer nok derfor til å tro at vi tenker å flytte permanent inn når vi kommer med flyttelasset. Men, vi sparer dem en dag. I morgen kommer vi kun med jenta og oss selv.

Får dele deler av de nyinnkjøpte plaggene til Benedicte;

 
Litt ull må til :) Tøflene er allerede tatt i bruk og godkjent!

 Måtte få seg en ny vinterjakke som vi kan bruke til/fra barnehagen. (Så får vi se hvor praktisk det blir;)

Snille mamma (min mamma) har strikka ullbukser til Benedicte

Ny reimadress :)
To-delt regntøy fra Skogstad, selvfølgelig lilla med matchende sydvest og votter.
Regntøy med fleece.
Fleece og ulldress
Og en fleecedress fra skogstad med sølvdetaljer ;D

Så har vi kjøpt inn simo kombivogn (sådan temmelig slitt og ikke akkurat vasket) som vi tenker å bruke som sovevogn i barnehagen. En runde med støvsuger og litt vasking så håper vi den vil duge. 
Stonz er innkjøpt, og en haug med merkelapper er klare for påstrykning. Jeg har forøvrig ikke merka ett eneste plagg enda. Barnehagen starter jo tross alt ikke før i morgen.
Barnehagesekken ble en Bergans sekk, rosa. Farge etter Sølves ønske, jeg ønska den helst i lilla. Men, Sølve må få viljen der :)
Ja, som dere skjønner vi har kjøpt inn en hel del og det kommer nok til mer etterhvert, og vi håper Benedicte Sofie vil trives godt i barnehagen med alt nødvendig og unødvendig utstyr.

Ellers skjer det vel en hel del her hjemme om dagene på godt og vondt. Tiden strekker absolutt ikke til til alt man skulle/burde/ønsker å gjøre. Men, Benedicte Sofie har iallefall fått prøvd seg på fingermaling! 

Ivrig kan man si!

Og sånn ble resultatet! Selvfølgelig sitter jeg og Sølve igjen med følelsen av at vi har et gryende malertalent i hus!

Selv driver vi og klasser med maling også, men da i større skala. Vi har revet ut to lag med gulv i storegangen, og maler nå veggene. Fra gult til antikhvit. Det tar tid, men vi ser et liiiiiiiiiiite lys i tunnelen. Enda har vi strøk to på vegger og dørlister igjen. Så må vi få på plass det nye gulvet. Håper det blir så fint som vi tenker at det blir.
Kommer tilbake med flere bilder når vi er ferdige, men her får dere se et liiiite glimt av prosjektet.
Mamma og pappa var her i nesten to uker etter vi kom hjem fra Kypros, og det har vært kjempe koselig å ha de på besøk. Noe Benedicte også syns. Stor stas for både meg og Benedicte at bestemor sto på døren klar til å ta morgenstellet enkelte morgener. (Sannheten er vel derimot at jeg brøla etter mamma og tilbød henne så pent å ta seg av sitt kjære og søte snille barnebarn når sjansen bød seg. Hun klarte forøvrig ikke å si nei! :D)