søndag 31. januar 2010

Ukens gladsak

Vi har endelig fått bestilt oss ferietur i sommer. Valget falt denne gang på Kypros - Fig tree bay. Skal bli helt herlig å tilbringe to uker med tulla, min kjære, foreldrene mine, søstra mi og samboeren hennes i varmere strøk :D
Vi skal feire mamma og pappa 50 årsdager, og at de har vært gift i 25 år! :)

Bilde er lånt av StarTour sine nettsider.

Veldig spent på hvordan det skal gå med Benedicte Sofie på flyet, og ikke minst der nede. Men, vi er da heldigvis flere som kan hjelpes med :)

SÅ har vi nå ENDELIG fått opp speilet på stua!! Skal ta bilder etterpå, så dere kan se :)
Det ble litt klabb og babb med laservater, måling mellom festene og generelt å holde alt samtidig. Men, vi fikk det da opp!
Nå skal jeg bryne meg på å lage middag, men jeg begynner å føle meg slapp selv :( AARghhe!

Sjefen i huset er syk

Lille tulla vår er blitt skikkelig forkjøla. Ikke særlig gøy for noen av oss.
Så planer som oppussing av gang og diverse andre prosjekt har blitt lagt bort i helga, og vi har bare tatt vare på Benedicte Sofie. Håper hun snart blir frisk igjen :)
Men til tross for at hun har vondt i halsen og pottetett i nesa får vi heldigvis noen fine smil/glis innimellom, og ingenting er så morsomt som når vi tar tempen på henne!
Må selvfølgelig legge med et bilde av den syke godjenta vår, men dog så blid og god :)

Ute daler snøen igjen. Føles ut som det ingen ende skal ta. Sølve er ute og måker igjen. Han er ikke helt i form selv, så jeg må si at jeg syns synd i han!
Men, jeg skal ordne kaffen og varme klær til han til han kommer inn :)


Sølve leter fram bilen under snøen.

Sånn ser verandaen vår ut, og det snør heftig enda. Blir DEILIG med våååår snart :D

Jeg har en liten gladsak jeg skal fortelle litt senere, men nå må jeg ta meg av sykt barn og våt samboer :)

onsdag 27. januar 2010

Green gate i hus!

I dag kom da green gate vekkerklokka mi, og den var like pen som jeg hadde håpa på!
Så nå står den på nattbordet mitt, mest som pynt, ettersom jeg har en særdeles god og utrolig vakker vekkerklokke i lille kjære Benedicte Sofie :)


Fin, eller hva? :)


Allerede fått plass på nattbordet :)


Ellers har jeg i lengre tid savna (ja, utrolig nok!) radiolyden som ljomer hjemme på badet til mamma og pappa. Så når clas ohlson sendte meg reklame i posten, med den søte lilla radioen på forsida.. Ja, da ble det til at jeg måtte ha meg en sånn på badet :)
Så endelig ljomer det radiolyd (tidvis skurring) fra badet vårt også. Skal sies at jeg til tider er litt slapp med å skru den av når jeg går der ifra, så det har allerede hendt et par-tre ganger at jeg har utstyrt meg med diverese gagnet og ugagnet verktøy til å bekjempe de som har gjemt seg på badet vårt. Blir jo like redd hver gang jeg hører stemmer fra badet!


Vidunderet vårt, nå er det klart for sang i dusjen :D


Nå har jeg faktisk tatt noen bilder av kuppene mine!
Starter med det omtalte 10-kroners kuppet på kremmerhuset, er det ikke fint? :)


Kjøpte meg også en herlig lysestake, og gleder meg til å få satt den opp med stearinlys:D Var innom upstairs forleden slik at jeg fikk fylt opp stearinlyslageret :)


Videre har jeg pynta opp vinduet med noen nye grønne tilskudd, 2 hvite orkideer på tilbud på obs, og herlige ginseng treet mitt :) Kjøpte meg også to telys lykter til å pynte opp i vinduet :)


Blir liksom ikke de beste bildene, jeg har tydeligvis ikke arva fotografgenet fra pappa, men dere får en pekepinne på hvordan det ser ut iallefall :)
Nå må jeg ta opp Benedicte, for hun ligger å roper etter oppmerksomhet :)
Hun sovna så fint oppi sofaen med pappan sin, men når han la henne i vugga så våkna hun tydeligvis. For når jeg skulle lure meg til å ta bilder av det sovende gullet vårt, var det dette synet som møtte meg oppi vugga;


Ha en fin onsdagskveld alle sammen!

mandag 25. januar 2010

Tilbake i full rulle på sørlandet

Da er jeg tilbake på sørlandet igjen, og har allerede vært hjemme ei uke!
Oppholdet i trøndelag har vær fantastisk, og jeg savner det å ha familien og venner i rundt meg.
Men, forhåpentligvis blir det ikke lenge til jeg tar turen hjem igjen :)

Nå er dåpen overstått, og vi er veldig fornøyd med dagen :) Ikke store selskapet, men uansett nokså hyggelig!
Benedicte Sofie lot seg døpe uten å skrike, og når vi kom hjem for å ha selskapet bestemte hu seg like gjerne for å sove så lenge vi har gjester. Noen minutter etter at gjestene hadde dratt våkna selvfølgelig tulla, og det ble full rulle fram til leggetid.

Naturligvis tok vi masse bilder fra denne dagen, (blir jo ALDRI nok bilder når det gjelder tulla vår;P), og gjengir noen av dem her. (Kjenner jeg meg rett blir det vel haugvis).



Først noen bilder av bordsettet hjemme, pynta bordet kvelden før :)



Laga skokort til bordkort :)


Pynta bordet med sommerfugler

Laga noen helt enkle blomsteroppsatser selv :) Veldig fornøyd med blomsterkrukkene :D

Bestilte servietter fra noespesielt, og ble super fornøyd :)



Pynta lysene med å stryke på bilder av snuppa, og litt glitter og stas :D



Kjøpte små søte glasshjerter til å ha på gavebordet :)




Tulla vår er døpt, og finner ut at hun like gjerne kan sove seg gjennom resten av gudstjenesten :)




Presten som døpte henne.


Koser seg med tante og onkel etter dåpen :)




Kakebordet :) Innholdsrikt for 11 personer!


Kaka Ragnhild laga.

Når jeg ser tilbake på bildene fra dåpen er jeg glad for at pappa, Stig Atle og May-Britt var så snille og hjalp meg å ta masse gode bilder. For jeg og Sølve var nesten litt fjerne, men jeg velger å si at det var med god grunn :D
Men, bildene vi tok får i grunn duge på bloggen :)

Ellers er vi i gang med å pusse opp lillegangen! I går fikk vi kjørt i gang den nye slipemusa vår, og har nå slipt ned dørlister og dører. Så har vi vaska ned gangen, så i dag har jeg et lite håp om å få sette i gang med maling, men må vente til Sølve er hjemme fra jobb:)

På lørdag var vi i Kristiansand på fretex, og jeg fikk dratt hjem et bord til 200 kr. Skal pusse det ned og male det hvit og se om det kan passe inn her. Er så dritt lei av å ikke ha bord!
Jeg var også innom plantasjen og fikk kjøpt meg en nyyydelig lysestake til halvpris, og ginseng tre :D Skal legge inn bilder når jeg får tatt :) Sølve tok livet av det som var av planter og blomster mens jeg var hjemme så ;P
Benedicte måtte selvfølgelig få seg to leker når vi hadde utflukt heeelt til Sørlandssenteret, om det var mest stas for foreldrene eller hu vites enda ikke.

Og det minner meg på; for i går var det faktisk stor stas i heimen! Benedicte Sofie satt i vippestolen sin, og tok plutselig tak i løva med speil og kjente masse på den! FLERE ganger! Selvfølgelig tok vi bilder, og skrev ned datoen for når dattera vår BEVIST tok tak i en leke selv. Det bekrefter bare det vi foreldrene har følt på lenge, dattera vår er og blir et stooort geni!

Tilbake til kupp! Tidligere denne uka var vi innom kremmerhuset, og da hadde de disse nyyyydelige lilla krusene jeg har sett så lenge på, til 10 kr stykket!! Så da ble det 6 krus, og 6 tallerkener. Så nå er det bare å komme på kveldsmat ;D
Og når jeg var hjemme i trøndelag, fikk jeg kjøpt 14 plagg til Benedicte på Cubus til 280 kr! Nemlig 20 kr plagget! Jeg kjenner jeg liker å gjøre gode kupp :)

Forøvrig kjøpte vi et fint speil på bohus på tilbud også, kommer bilde når vi har fått det opp på veggen :)

Jeg kjenner nå at jeg må skrive oftere, for jeg har da så altfor masse på hjerte ved vært blogginnlegg.
Vel, nå har lillemor våkna, og dagen er i full gang med lyder fra rainforest babygymmen, jeg kjenner jeg må ha meg en kopp te!

søndag 10. januar 2010

Godt nytt år!

Da har vi starta på nok et nytt år, vi skriver 2010.
For vår lille familie har 2009 vært et ganske begivenhetsrikt år. Med koselig kjærestetur til tenerife, et fint svangerskap, en spennende fødsel, og et heeerlig resultat. Vi fikk kjøpt oss hus, og satt i gang med oppussing. Jeg fikk meg ny deltidsjobb og ble kjent med masse herlige arbeidskollegaer :) Og vi har for første gang feira jul og nyttår sammen!
Man skal være passe kravstor om man skal ønske at 2010 skal bli like fint, derfor ønsker jeg meg noe ganske "nøkternt" for 2010, nemlig at alle i rundt oss og vi skal holde oss friske og raske i 2010 :)

Det blir ikke hyppige innlegg her inne, så det er jo en hel del som skjer fra gang til gang. Så da får vi prøve oss på en kjap oppdatering av de absolutt viktigste hendelsene og de hendelsene som kanskje betyr minst :P


Godjenta vår i pysjamasen hu har fått fra bestemor og bestefar med teksten "Jeg blir først trøtt - når jeg får viljen min". Og ja! Det stemmer ;)

HELDIGVIS, fikk jeg lurt med meg mamma, pappa, Benedicte Sofie og Sølve på IKEA! Her inntok vi et kjapt og greit måltid, før jeg begynte å bryne meg på "how to collect so much as possible without making Sølve angry". Jaggu klarte jeg det denne gang også! Sølve var bare veldig glad for at vi endelig var ferdig, jeg fikk med masse, og Sølve ble slettes ikke sint :D
GLEDER meg til IKEA på Sørlandet åpner dørene. Jeg må ha meg en egen bil til da! *notert*.

Nyttårsaften ble feira hjemme hos mamma og pappa. Og også i år ble det servert en helt fantastisk kalkun! Mamma og pappa ble inne med Benedicte Sofie (som slettes ikke skulle sove) og hundene, mens vi ungdommene tok turen ut på gårdsplassen for å se noen smell og konstantere at det var KALDT!
Så dum som jeg var så hadde jeg ikke på meg sokker eller longs. JUPP! Så 1. januar våkna jeg med forkjølelse. Damn it!


En glad gjeng på nyttårsaften :)

1. januar tusla May-Britt, Mamma, bassetene, Sølve, Benedicte Sofie og jeg en tur bort på mix. Der vi kjøpte kakao/kaffe/nisser og gikk forfrosne hjem igjen.
Men, jeg starter altså året med en gåtur med mine nærmeste, en deilig kopp kakao, OG jeg får gjort unna årets første forkjølelse. 2 or 5 to go! (Ifølge ulike kilder er vi forkjølet gjennomsnittelig 3 til 6 ganger i året, google forkjølelse og gjennomsnitt;P).

Så sendte jeg Sølve ned til Sørlandet. Det var med tungt hjerte. Men dåpen skal være i trøndelag 17. januar, så det meste ble å være her hjemme fram til da. Og den avgjørelsen burde vi være glad for at vi tok! For når Sølve kom ned, da hadde brøytekanten frosset til halvmeter med is. Og vi kan ikke akkurat parkere på veien, så Sølve fikk prøvd krefter på å hakke is/brøytekant med spade. Deretter fant han ut at døra var frosset fast. Så her ble han sendt til nærmeste bensinstasjon for å kjøpe låseolje. Vel inne finner han ut at alle rørene har fryst!
Så nå har han fått brynt seg på å tine opp rør, og få i gang systemet. Ser ut til at vi berga.
Etter noen dager begynte oljefyren å streike, så vi måtte ringe etter servicemann. Han kom, skifta veik og tok en service. Men, temperaturen blir ikke noe høyere:S
Dermed har Sølve lånt inn oljeovner fra nær og fjern, problemet er derimot "bare" at vi har ikke særlig mange amper i det der sikringskapet (våger meg ut på tynn is her). Så her må det planlegges nøye før man setter på elektriske artikler!

Jeg har i denne perioden kosa meg hjemme i trøndelag. Vi har f.eks vært på helsestasjon og veid lillegullet. Hu har heldigvis vokst. Ikke lenge til hu runder 60 cm, om hun allerede ikke har gjort det. Vi har vært noen turer på magneten. Vi har laga god mat, og noe fullt så ikke god mat.
Ellers har vi kosa oss mye innendørs, ute har kuldegrader satt en stopper for uteaktiviteter.

Ellers har jeg begynt å sett litt på dåpen. Men, ikke akkurat lagt så store planer enda. Men, nå er det ei uke igjen. Så tenker jeg må begynne i dag:P

Benedicte Sofie overraska tanta si ved å le til henne. Så tante May-Britt er tydeligvis den morsomste her i hus! Vurderer derfor å dra ned tante til Sørlandet, så vi kan få høre gulljenta vår le titt og ofte. Eller så får vi bare lære oss taktikken selv. Vi får se!

Sååå bliiid :)

Jeg får gå opp å se etter Benedicte Sofie, høres ut som hun har sysselsatt tanta si der oppe.
Håper alle får en fin dag!

Godjenta vår <3