tirsdag 29. desember 2009

Hjem kjære hjem

Da er vi godt i gang med julefeiringa, og utrolig nok er den snart over.
De siste ukene har vært litt travle, kaotiske, men viktigst og best av alt; HERLIGE!!
Vi reiste fra Sørlandet 18. desember etter at Sølve var ferdig på jobb. Deretter gikk turen til IKEA på Slependen. Benedicte fikk altså oppleve IKEA for første gang. Noe mamma'n syns var stor stas!
Benedicte... vel, hun sov seg igjennom det og avslutta besøket med å innta ei flaske erstatning!
Vi fikk iallefall kjøpt noen babyting (som er et must) samt madrass og overmadrass, sånn at hu hadde noe å sove på i Stryn :)

Videre gikk turen til Hamar, der vi lå på hotell. Så på en og samme dag, opplevde Benedicte Sofie IKEA og første hotellovernatting. Hu var så eksemplarisk og god. Sov godt i bilen, inne på IKEA, og etter litt kos, bleieskift og selvfølgelig mating, så sov hun hele natta på hotellet i vogna si :D
Morgenen etter inntok vi en bedre frokost på hotellet, og satte kursen mot Stryn. Tok selvfølgelig noe lengre tid, når vi har med en baby på tur. Men, vi kom fram til noenlunde tid på dagen.

Dagene i Stryn ble stort sett tilbringt innendørs, ettersom gradestokken viste altfor mange minusgrader etter min og Benedicte Sofie sin smak. Men, vi kosa oss likevel :)
På julaften fikk vi pynta lille tulla vår, i sin fine kjole som hun fikk av Hellen. (Takk Hellen!). Og hun ble selvfølgelig nydelig!!


Her er tulla vår i finstasen :)


Benedicte fikk mange fine gaver:
  • babygym
  • bitering
  • rangle
  • klær
  • sengeklær
2. juledag satte vi kursen mot Trøndelag. Vi bestemte oss for å kjøre hele turen på en og samme dag. Men, Benedicte Sofie var kjempe flink også denne gang! :) Smilte og sprelte når vi stoppa, og i bilen sov hu godt. Kom frem utpå kvelden, og jeg var selvfølgelig i ekstaste når vi rulla inn på gårdsplassen hjemme. Så DEILIG å komme hjem!!! :D
Pappa serverte ribbe med hjemmelaga surkål og Dahls julebrus, og etterpå ble det en liten julekveld med riskrem (verdens beste!!!), julekaker og julegaveåpning.
Også her fikk Benedicte masse fint:
  • Klær
  • Bitering
  • Babyfeeder
  • Smykke
  • CD
  • Badehåndkle
  • Barneservise
  • Pledd
4. juledag ble vi invitert på kveldsmat til Ragnhild, Morten og Malin Emilie. Jannike m/familie, og Ann-Magritt m/familie var også invitert. Så vi hadde en utrolig koselig kveld sammen. Ragnhild hadde baka kjempe godt brød, og laga en helt herlig eggsalat. Ble livlig på gulvet når Sander, Malin Emilie og Brian lekte seg. Herlige unger!

I kveld gikk Benedicte Sofie, mamma, pappa, May-Britt, Stig Atle, Sara, Sofie og jeg på tur. Var -1 grader, vindstille, og stjerneklart ute. Herlig selskap og tur! Sølve satt hjemme og jobba, han er også blitt litt forkjøla/allergisk så jeg kjøpte med julebrus, hvitløkspølse, og halspastiller til han :)

I morgen tenker vi å ta toget til Trondheim hele gjengen. Kafebesøk, litt shopping, og IKEA (Oh joy!!) står på planen (iallfall hos meg). Så får vi se da om været er på vår side.

Ønsker alle en fortsatt GOD JUL!! Og avslutter med verdens nydeligste som slettes ikke hadde noen planer om å legge seg med det første på julaften. Var jo snakk om julepresanger og hygge, da sover man ikke!


onsdag 9. desember 2009

Familiebesøk og våkenetter

Det har fylt de siste dagene våre :)
I helga fikk vi endelig opp den siste gardina på de to store vinduene. Og det var vi veeeeldig fornøyde med. Nå gjenstår å få opp ei gardinstang til, samt få opp tre gardiner, samt stryke fjerde gardina engang til. Så er vi i mål på stua med gardiner :D
Vi slo til og med og eeeeendelig fikk opp julestjerna, så sånn ser stua ut vår nå :)



Søndagskveld kom tanta og onkelen til Sølve på besøk. Jeg hadde aldri hilst på de før, så litt spennende var det jo. Det var kjempe koselig, og de tok med noen nyyyydelige blomster til oss, og en kjempe søt kjøredress til vesla :)



Jeg var på jysk forleden og fant noen godbiter som jeg ville ha med meg hjem. Så nå venter gjenstandene bare på at lillegangen skal få noen malingsstrøk sånn at de får komme på plass :)

Et fat jeg skal få opp noen kubbelys og diverse på :)



Denne lille kommoden er ikke så veldig stor, tenkte den kan stå på en annen kommode i gangen, så kan vi hive fra oss alt mulig småtteri i den :) Temmelig typisk å tømme jakkelommene når man er på full fart ut, så like greit å ha noe i gangen som kan hjemme rotet for oss :D


Litt usikker på plasseringa enda, men tror den havner på stua i avlastningsbordet :)



H&M hadde forleden salg på nettbutikken, og da måtte jo Benedicte Sofie få noen nye klesplagg :)
Fikk de i posten i går, og jeg er kjempe fornøyd! Vesla grynta fornøyd hun også! :)
Skal innrømme at mor også bestilte seg liiitt, men det var til mitt forsvar salg! Bomma totalt på noe ørepynt da, som så veldig fint ut, men når det kom i posten var det svære tunge rundinger. Som jeg ikke kan forstå annet en at man får øreflipper som henger ned over skuldrene ved langtidsbruk.

Når jeg først er inne på hva som kom i posten, kan jeg også medele at bildene Silvana tok av oss og Benedicte Sofie kom i går :)
Dere vil vel ha noen smakebiter? :)



I natt har vi sitti oppe hele natta. For Benedicte Sofie vil aller helst ligge på sofaen og se tv(!) om natta. Det liker foreldrene hennes DÅRLIG! Men, nå som vi har fått en ny sjef i hus driver vi med forhandlinger enda om hvordan vi skal ha det. Kan trygt si at vi tapte grundig i natt, og forsåvidt natta før der også!
Har enda ikke lagt opp taktikk for kvelden i kveld, men spekulerer litt på mulige framgangsmåter. Skulle gjerne hatt noen timer med søvn i natt :)

torsdag 3. desember 2009

En rosa elefant...

...fikk vi i hus i dag!
Benedicte Sofie måtte få seg et nytt dyr som avgir sang/lyd, etter at pappaen hennes ble litt vel ivrig på den forrige jeg kjøpte og dro rett og slett av herligheten som man skal dra i for å sette i gang musikken. Så inntil vi har funnet noen syflinke(det er vel ikke et ord engang?) bestemødre, får hun kose seg med abc-sangen fra denne rosa elefanten:)

Er den ikke fin? ;)

Ellers har jeg og lille snupp tråkka litt rundt i Arendal i dag. Rettere sagt inne på Arena (kjøpesenter). Snøen fant veien til sørlandet over natta, så vi ble mildt sagt noe forundret da vi sto opp tidlig i morges. Ettersom det blåste så surt, og jeg hadde glemt votter og lue, ble det ikke mye tråkking ute.
I dag tok vi buss for første gang med vogna. Det gikk fint det! Takk til damen som var så snill å hjalp meg å løfte ut vogna! :) Men, jeg innså hvor viktig det var å holde godt på vogna, for bussjåførene kjører ikke akkurat pent!

Tulla ligger i vogna si ute på verandaen nå. Så lenge det ikke er for kaldt, kan hun like så greit sove godt ute :)
Snøen ligger på verandaen som dere kan se. Ikke store mengdene, men nok selv for en trønder!


Amarylisen min har begynt blomstringa. Og det syns jeg er utrolig koselig. Tenk så kjedelig om de skulle venta med å blomstra til vi var på vei nordover til jul!
Jeg har selvfølgelig tatt bilde av denne røde herligheten, og synet av den minner meg på at jeg gleder meg enda mer til jul:)

Jeg får vel ta fatt på noe husarbeid igjen, mens Benedicte sover. Det tar vel ikke lange stunda før hu er våken igjen, så her gjelder det å være noenlunde effektiv! :)

onsdag 2. desember 2009

Dagene som flyr...

For det skal sies, dagene flyr med en liten baby i hus.
Jeg føler jeg akkurat er ferdig med en runde med mating, bleieskifting, kosing og få henne til å sove, så er det jaggu på med en ny runde! Men, det stadfester bare at ting er akkurat sånn som det skal være :) Hovedbeskeftigelsen min i disse dager er jo først og fremst lille tulla vår!

Det har skjedd en hel masse siden siste (og første!) blogginnlegg. Fredagskvelden var skikkelig koselig. Vi kosa oss med masse god tv underholdning, og hjemmelaga pizza. Hvitløksdressingen er priceless! Funnet ut at jeg kan spise en fra heinz(?), og den er kjempe god. Dermed har hjemmelaga pizza blitt en fredagsfavoritt.

På lørdag kom vi oss opp tidlig med tanke på at vi kunne sovet så mye lengre, ettersom det er lørdag og vi alle har fri :D For de som lurer på tidspunkt kan vi si at vi var oppe rundt halv elleve!
Vi skulle til Kristiansand, for å fotografere tulla vår hos Silvana. Vi skulle være der klokken halv to. Og tenkte vi hadde gooood tid, men akk nei! Med babyrutiner (som foreløbig ikke er innarbeidet rutiner enda), dusjing av far og mor, samt frokostspising og pakking, så kom vi fram rundt kl. 14. Noe som kanskje ikke var så ille likevel?
Hellen hadde også med jenta si, så vi drev og veksla på å bli fotografert.
Vi fikk fotografert Benedicte Sofie (som til tider var ilsint), og noen av oss sammen. Resultatene har vi enda ikke sett, men håper og tror det ble noen bra! :) Skal absolutt legge ut noen bilder når vi har fått de.
Etter fotoshooten måtte jeg selvfølgelig innom Indiska, der jeg fikk kjøpt meg 6 enkle og fine drikkeglass. May-Britt og Stig Atle vil vel kjenne igjen de. Blanke med bobler inni :)
Jeg har jo også 6 vinglass i samme serie/stil, så sikra meg også drikkeglassene. Urutinert av meg å ikke ta bilder av disse, men skal prøve å bli flinkere.
Etter litt vindusshopping var magen til Sølve skrikende, så vi fant ut ved et raskt wap søk på gule sider (takk gule sider!) at det fantes en kinarestaurant rett oppi gata. Dermed endte vi der!
Etter et godt måltid satte vi kursen tilbake hjemover. Etter mating av tulla, bleieskift, osv begynte vi og stryke gardiner, samt få på plass flere ting. Tok noen bilder i den sammenheng. Bildene ble riktignok ikke gode, men får duge i denne sammenheng.
Her er gardinene oppe! På et av fire vindu :D
Ikke tenk på forskjellige farger på stearinlys og sånn! ;)



Her er vi i gang med stryking av gardiner til vindu 2! I skrivende stund mangler vi enda en gardin på det vinduet, kanskje den kommer opp i kveld? :)



Pynta avlastningsbordet mitt litt, koselig med masse lys :)



På søndag vaska jeg soverom og bad, samt rydda enda mer. Dermed stekte vi kalkun, og hadde en himmelsk middag. Hellen kom for å få hjelp med noen oppgaver i finansregnskap, og spiste samtidig med oss.
Jeg skulle selvsagt tatt bilder av en nystekt kalkun, men der glapp rutinene litt igjen!
Så nå gleder jeg meg vilt til å komme hjem til nyttårsaften til pappas stekte kalkun, for det er definitivt "dinner of the year"! :)

På mandag var vi alle mann til legen. Der jeg hadde 6 ukers kontroll, og fikk samtidig svineinfluensavaksine og vanlig influensavaksine. Sølve ble litt mo i knærne da vi kom inn, og begynte straks og fable om smertene, at han skulle stikkes, at han nærmest kom til å dø (iallefall sånn det hørtes ut som utfallet kom til å bli). Men, han ble knipsa opp i stolen, og fikk seg to greie stikk han også.

Tirsdagskvelden fikk jeg omsider tid til å lage en enkel "adventsstake/dekor". Den ble seende ut slik;


I kveld skal jeg se om jeg ikke finner meg et nytt prosjekt, har fått rydda opp i storgangen i dag. Men, oppussing av den får vi vente litt med. Dro frem scrappesakerne litt i går kveld, så kanskje jeg finner på noe der :)
Men, nå blir det først og fremst hjemmelaget lapskaus/betasuppe (skal riktignok innrømme at den er oppvarmet rett fra frysen;P)
Avslutter med et bilde av gullene mine, ha en fin kveld!